Sigurno imate prijatelja ili prijateljicu koja je uvek antiprotivna, uvek ima komentar, po pravilu negativan, a da pri tome nema ograničenja kada je reč o sadržaju teme. Skoro uvek ima potrebu da bude u centru pažnje. Da se pravi pametan. E takav je autor sajta na kome se nalazite. On je foto robot osobe koju će velika većina ljudi opisati kao „iritantnu“, možda i veoma iritantnu, često na granici sukoba. Čitam svoje prethodne redove i ipak dugujem jednu ispravku, kod onog dela: „Da se pravi pametan“. Bojat nema šta da se pravi. Nekada mi se, čak čini da ima potrebu da se pravi na nešto sa druge strane spektra. Valjda da se uklopi. Ili da bi opet bio u situaciji – na ivici sukoba.

Ako bi mediokritet prikazali grafički (nemojte zameriti, mozak inženjera razmišlja u vizuelizaciji subjekta) kao neku poziciju u koordinatnom sistemu, onda bi Bojat bio jedna od onih tačaka koje su najudaljenije od pomenute.

Natprosečna širina opšte kulture i znanja kod Bojana, našla je svoj protivteg u natprosečnoj zatucanosti, kada je reč o ljubavi prema Partizanu. Kao autor ovih redova moram naglasiti sve simpatije prema ovoj devijaciji, sa posebnim osvrtom na nijanse, tačnije odsustvo nijansi. Samo crno belo. „Bianconeri“ – nije slučajno italic.

Ovakav jedan lik je rešio da piše o svojoj strasti: vožnji motora i svemu onome što okružuje vožnju. Siguran sam da će tekstovi biti puni visprenih opaski, zanimljivih detalja, novih spoznaja, jedinstvenih opisa, dobre klope, odličnog društva i oslobođeni političke korektnosti. Kada mi je pokazao svoje prve putopise, čitao sam ih (časna reč) u dahu.

On je jedan od onih koje bih zvao kao pomoć u zaboravljenom kvizu „Milioner“. Sećate se, imao je opciju „Pomoć prijatelja“. Baš na jednom takvom pozivu se pokazao. Nije bio kviz i moralo je biti po njegovom.

Ako ovi redovi ugledaju svetlost displeja, to će značiti da je Bojan Bojat progutao moj opis i koristim priliku da vas pozovem da čitate njegove tekstove. Sigurno ćete pronaći unikatne opise mesta koje vam mogu biti inspiracija za neka buduća putovanja ili da saznate nešto novo o poznatim mestima. Ili da se samo zabavite.

Rekao mi je da je vožnja motora skup hobi i da će se u tekstovima pronaći oni u krizi srednjih godina. Kao i da je jeftinije da krizu pomenutog doba prolaziš jašući motor, a ne neku…. Ček, da li sam već napisao da je autor ovog sajta advokat? Zna čovek šta priča.

Čitanje bloga Gastro Biker ima još jednu prednost: ako vam dosadi, uvek možete da prekinete, kliknete, ugasite, a mi koji smo u njegovom okruženju moramo da ga trpimo.

 

PS: Autor ovog opisa piše svoj blog o roditeljskim izazovima iz ugla jednog tate. Iskreno se nadam da će nam se teme ukrstiti.

Samo da pojasnim: nisam mislio da Luka ili Viktor počnu da voze motor…