Foto: RTV screenshot

NOVI SAD – Za četiri dana, dvojica advokata iz Novog Sada napustiće grad na dva meseca da bi motorima obišli svet. Njihov put počeće obilaskom gradova pobratima Novog Sada, a završiće se posetom Albaniji i Crnoj Gori. Celo putovanje na svom sajtu uživo će deliti sa svim zainteresovanima.

Devet vremenskih zona, obronci Himalaja, put Pamira, na dva meseca biće realnost dva novosadska advokata. Poslovi u kancelariji će pričekati, jer je ovo putovanje dugo planirano, a ostalo je 4 dana do početka.

“Obično se planira ruta ili Pamir, ili Mongolija ili Sibir. Ja sam gledao da to objedinim u jednom putovanju. Tehnički je to malo zahtevnije, pošto će biti 4000 off road vožnji.

Jedan deo ruta je put kojim je putovao Marko Polo. On je putovao 20 godina, mi ćemo malo to skratiti”, ističe Velimir Bjelanović.

Iako su Velimir i Bojan, kako kažu, oduvek spremni za ovakav put, bitna je i opremljenost motora i dobra priprema.

“Gledamo da smo što lakši na putu, međutim neke osnovne stvari jedostavno moramo poneti. To što nosimo imamo posebnu opremu za to. Posebne kofere, vodootporne torbe, sve to mora biti jako, ali lagano da možemo voziti te off road rute”, ističe Bojan Bojat.

Avanaturistički duh, naglašava Bojan, može da se iskaže i u pravu, to je glavna predrasuda o tom poslu, koji mnogima zvuči suvoparno.

“To su jednostavno dve stvari koje volim. U pravu vlada posebna logika. Životna logika tu ustupa mesto logiki propisa. Odluka da predstavimo ovo putovanje javnosti nije došla spontano. Dobili smo kritike da smo jako sebični zato što sve to što radimo zadržavamo za sebe. Onda smo stidljivo počeli sa pisanjem putopisa jer šta je advokatu lakše nego da sedne i napiše”.

Hrabrost je neizostavan deo ličnosti advokata, a da li je hrabrost na motorima jednaka onoj u toku rada na slučajevima,  možete pratiti na sajtu gastrobiker.com, gde će biti objavljivane informacije i putopisi o tom putovanju.

 

 

Izvor: http://rtv.rs/sr_lat/vojvodina/novi-sad/dva-advokata-motorima-na-put-oko-sveta_1021031.html